Nieuwsbrief 2018-3

Sinds de vorige nieuwsbrief is er weer veel gebeurd; de ritten in Staphorst, Drenthe, Elburg en Rotterdam zijn inmiddels gereden. Het kostte even wat tijd om de ‘sterke’ verhalen te checken en wat foto bewijsmateriaal te verzamelen. Maar hier volgt dan eindelijk een korte sfeerimpressie van het Hemelvaartweekend in Duitsland. Deze keer helaas zonder Leendert die op het laatste moment moest annuleren vanwege een familie aangelegenheid.

Dit jaar had Thom een leuk hotel met terras uitgezocht (de eigenaresse bracht ’s avonds zelfs dekentjes) en Peter K. had de dagelijkse ritten verzorgd. Er was zelfs een keuze te maken uit drie ritten; een lange, een korte en een culturele.

Op donderdag de 10e werd koers gezet naar Hotel Riemann. De reis ging voorspoedig en we kwamen aan op een heerlijk lunchadres aan de Möhnesee.

Na de lunch was er een lichte paniek, Marco was zijn oordoppen kwijt. Natuurlijk gingen zijn ATV vrienden helpen met zoeken en ja hoor de doppen kwamen tevoorschijn. Marco had ze zelf opgeborgen om een plek die hij vervolgens was vergeten.  Het was een alcohol vrije lunch dus de oorzaak van zijn vergeetachtigheid moet wel haast de leeftijd zijn. Onderweg deed Thom pogingen om het motorrijden te combineren met knoeien aan zijn navigatie en hij miste op een haar na een stoeprand. Verder waren er die dag geen incidenten en kwamen we veilig bij het hotel aan.

In het hotel aangekomen hoorden we dat Nicolette, de vriendin van Tom (die andere, zonder h) bij het afstappen was gevallen en haar arm had gebroken. Omdat ze de gezelligheid van de ATV vrienden niet wilden missen kwamen ze toch naar het hotel toe. Om ongeveer 23.30 uur kwamen ze aan en gelukkig had Peter K. geregeld dat ze nog iets te eten kregen.

Wij hadden ondertussen de avond doorgebracht met wandelen in het park, zitten op het terras en het bekijken van het appartement van Fred en Moos

Op vrijdag vertrokken we in verschillende groepjes voor de eerste rit. Onderweg zijn we een plukje van onze groep kwijtgeraakt maar ’s avonds zaten we gelukkig weer met z’n allen aan het diner.

De avond werd verder doorgebracht met (bejaarden) gym in het park, op het terras zitten en het bespreken van de dag. Ook de pijnlijke schouders van Caroline werden door Fred vakkundig gemasseerd.

Op de laatste dag bezochten de rijders van de culturele route de voormalige grensovergang, Mariënborn, tussen de DDR en de BRD. Dit was zeer indrukwekkend en een aanrader om eens te bezoeken.

’s Avonds bij het eten sprak Peter een dankwoord uit voor Peter K. en Thom voor de voortreffelijke organisatie van het geheel. Hij daagde tevens iedereen uit om zo’n topweekend te organiseren.

Verder kwam de eigenaresse van het hotel bij de tafels langs en verscheurde onze ‘drankbriefjes’. Ik ben een diepgaand onderzoek gestart naar het waarom. Na enig aandringen wilde de uitbaatster alleen maar kwijt dat een anonieme motorrijder verantwoordelijk was voor deze actie. Ook gaan er roddels dat hij lid is van een criminele motorclub en dat hij wellicht van zijn zwarte geld af moest!?

Helaas was het op zondag al weer tijd om naar huis aan te gaan. Wij vertrokken in verschillende groepjes maar kwamen onderweg steeds weer ATV-ers tegen. Eerst kwamen we bij een tankstation Yolanda en Noël tegen en verder tot drie maal toe, Saskia en Peter. Na enkele regenbuien in Duitsland, kwam iedereen weer veilig thuis aan.

Dit was het weer even voor nu. In de volgende nieuwsbrief een verslag van de avonturen in Elburg en Rotterdam.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Allroad Tour Vrienden

Renée Koster – Secretaris            

secretarisvv@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: