Nieuwsbrief 2018-5

Zondag 14 oktober jl. waren alle ingrediënten voor een super dag aanwezig.

Het verzamelpunt was in het schone Limburg bij Joost en Dorine. Ze hadden voor een mooie route, koffie, zelfgebakken koek en prachtig weer gezorgd.

Tijdens de koffie kwam mij uit betrouwbare bron ter ore dat, een niet nader te noemen motorrijder die dag van start was gegaan met zijn schrijfremslot nog aan zijn voorwiel. Hij viel om en kwam gelukkig met de schrik vrij. Normaal gesproken zou hier vermeld worden om wie het gaat maar de bewuste persoon heeft deze gênante onthulling weten te voorkomen door het overmaken van een aanzienlijk bedrag op mijn rekening. Ik ben natuurlijk om te kopen dus als iemand meer dan 1000 euro biedt, geef ik zijn naam prijs. De moraal van dit verhaal……bindt altijd je gele geheugensteuntje aan je stuur.

Om ongeveer 10 uur gingen we in drie groepen, 15 motoren en 19 personen, van start. Onder leiding van Peter K. ging onze groep (toen nog groep 3) op weg naar het drie-landen-punt. Na een paar kilometer moest er flink worden afgeremd. Er stond een koe op de weg, die uit wandelen was gegaan met dit mooie weer. Wij gingen voort en zagen het terras van Café d’r Pleij. Als je toch in Limburg bent kun je het er maar beter goed van nemen en dus stopten we voor koffie met Limburgse vlaai.

Wij vervolgden onze weg en op een gegeven moment reed onze voorrijder verkeerd. Als brave kuikentjes volgden wij hem, de voorrijder heeft immers altijd gelijk, en deden net of er niets aan de hand was. Even later was het weer raak; onze voorrijder volgde een creatieve omweg maar gelukkig kwamen daarna weer op de route. Bij het lunchadres, de Bernardushoeve, bleek dat op miraculeuze wijze onze positie nu groep 2 was.

Na de lunch gingen we verder, kwamen door het dorp Partij, reden een stukje onverhard en namen nog een stuk Duitsland mee. Inmiddels was het 27 graden geworden en onze voorrijder reed voor de derde keer verkeerd (zal wel door de warmte komen). Saskia en uw secretaris kregen bij deze 3e alternatieve route een goed idee. Zou het niet leuk zijn om behalve de wisselbeker voor de meest gereden kilometers een nieuwe competitie in het leven te roepen? De voorrijder met de meeste keren verkeerd rijden wint de PKWB (Peter K Wissel Bokaal). Dit plan moeten we maar verder uitwerken en in stemming brengen op de ALV.

Enkele kilometers voor het eindpunt stopten we voor een heerlijk ijsje bij ‘Eisparadies Penners’ en gingen vervolgens op het eindpunt aan. Onze voorrijder legt de lat voor de PKWB-competitie wel erg hoog want hij reed voor de 4e keer verkeerd. Gevolg hiervan was dat we nog voor groep 1 aankwamen bij het eindpunt in Ohé en Laak.

Na nog wat nagepraat te hebben onder het genot van een drankje ging ieder weer op huis aan.

Joost en Dorine bedankt voor de organisatie en voor de foto’s. Het tourseizoen loopt helaas ten einde maar gelukkig hebben we nog, als afsluiter, de Moos-rit op 4 november a.s.

Het bestuur is alweer volop bezig met de plannen/ritten voor 2019. De voorbereidingen voor het Hemelvaartweekend van 2019 zijn bijna afgerond; we gaan naar Bodenwerder. Over dit gebied werd in de Promotor van afgelopen augustus het volgende geschreven: “Teutogangers stappen net te vroeg af, Harzrijders letten niet goed op. Want er tussenin ligt de vallei van de Weser. Puik land, waar de rondingen wulps zijn, de taartpunten van formaat laat-de-lunch-maar-zitten en het Weizenbier in de glazen kolkt”.

Kortom, hier moet je geweest zijn. Dus, houd je mail in de gaten en schrijf op tijd in want vol is vol!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Allroad Tour Vrienden

Renée Koster – Secretaris            

secretarisvv@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: